Mindig elcsodálkozom azon, hogy Isten mennyire kreatív. Csak ha már a természetet vizsgáljuk (pl. a hegyek, tengerek szépségét vagy az állat-és növényvilág sokszínűségét), sejthetjük, hogy milyen színes fantáziája van a Teremtőnek. Engem még az is mindig elkápráztat, hogy milyen sokféle úton tud elérni minket az Úr. Szinte nincs két teljesen egyforma megtérés. Isten pontosan tudja, hogy kit milyen módon érhet el. Benne van a tökéletes tervében, kit hogyan, mikor szólítson meg. Azt is tudja, melyik emberen keresztül lesz számunkra hiteles vagy éppen figyelemfelkeltő az Örömhír.

Istennek nincsenek sémái, mindig újabb és újabb megoldásokat tud előhozni, úgy, ahogy nem is számítanánk rá. Én például már sms-ben is kaptam Tőle jövő bátorítást! Épp rossz passzban voltam, lefoglaltak a karácsonnyal kapcsolatos teendők, elfáradtam. Nagyon vágytam arra, hogy Isten szóljon hozzám. Imádkoztam. Persze a Vádló nem volt fáradt, rögtön sugdosott: „hogyan akarsz te igét az Úrtól, amikor mostanában ki sem nyitottad a Bibliádat?” Pár perc múlva azonban egy sms érkezett a telefonomra, ez állt benne:

 

„Veled van Istened, az Úr,

ő erős, és megsegít.

repesve örül neked,

megújít szeretetével,

ujjongva örül neked.”

(Zofóniás könyve 3,17)

 

 

Édesanyám küldte nekem tévedésből (újévi köszöntőnek szánta, és előre beírta a telefonjába, hogy majd dec. 31-én kiküldhesse az ismerőseinek), de nekem nagyon jól jött! Meghatódtam azon, hogy Isten mennyire szeret. Ha én el is hanyagolom a Vele való kapcsolatot, nem szánok rá annyi időt, amennyire méltó lenne, Ő mégis ujjongva örül nekem, ha őszintén megszólítom. Elnémította a Vádlót azzal, hogy a Biblia helyett a telefonomból „szólt” hozzám, számára semmi sem lehetetlen!

Szóval Isten tényleg halad a korral, a lényeg számára, hogy minél több embert elérjen, hiszen az az akarata, „hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére” (Pál 1. levele Timóteushoz 2,4). Szenvedélyesen szereti és keresi az embereket, és ehhez a legkülönfélébb csatornákat, szolgálókat tudja felhasználni.

Digitális korszakban élünk? Akkor Isten az interneten keresztül is szól az emberekhez!  Az Ő ötlete volt például az Igazság Magazin is. Szólt egy gyermekének, hogy kezdje el, írjon az igazságról.

 

Mi lett belőle? Kattints ide, és meglátod: (Igazság Magazin – megrendelő)