Elsőnek is kezdjük azzal, hogy a cím nem igaz. Nem szeretném, ha emiatt írna valaki, igaz az állítás, hogy Jézus Krisztus a kereszten elvette az emberiség bűnét! De egy sokkal fontosabb dolgot végzett el a kereszten, ezért született meg ez a cikk…

 

A cikk a teljes igazságot kívánja bemutatni ami az, hogy nem a világ bűnét vette el, hanem Gipsz Jakab, Kis Pista, John Smith bűnét és sorolhatnám a milliárd és milliárd nevet! És amiért ezt a cikket megírtam, hogy megtudd az igazságot, ami az, hogy Jézus Krisztus kizárólag teérted is, ha csak te egyedül léteznél a világon, akkor egyedül érted is felment volna a keresztre!

 

Mindenki tudja, vagy szinte mindenki, hogy „Jézus elvette a világ bűnét”, ahogy említettem ez igaz is! DE sajnos ebből a kifejezésből, ebből a mondatból hiányzik az, amit az Atya és a Fiú elintézett a kereszten teérted! Mert Ő az emberért halt meg! Teérted! Tehát mostantól így nézd a történelmet és a tényeket! Miattad vállalta a kereszt útját, teérted vállalta a sok kínt és szenvedést, teérted szenvedett annyira, hogy vért izzadt! Nem a világért (kérlek, értsd jól) hanem érted!! Érted vállalta a küldetését! És ez a személyes megváltás lényege! Téged szeretett annyira, hogy ezt végigcsinálja! Ő ennyire szeretett! MOST IS ENNYIRE SZERET!

 

Az Atya, a mindenség Atyja, annyira szeretett téged, hogy a Fiát odaadta érted! A Fiú annyira szeretett téged, hogy vállalta ezt az egészet (ha nem érted, nézd végig a Passió című filmet). Ennyire szeret téged Isten! Ez a lényeg, és nem az, hogy a világ bűnét elvette! Hanem, hogy a te bűneidet elvette! Hogy helyreálljon a szeretetkapcsolat az Atya és te közted, hogy ne válasszon el semmi ettől a felfoghatatlan, és még számunkra megismerhetetlen szeretettől!

 

János 3:16: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

 

Ha hiszel ebben a megváltásban, és most már érted, akkor kérünk téged, mondd el a megtérők imáját, hogy a te kapcsolatod is helyreálljon a Szeretettel, ami maga Isten!