Tipold Karesz, a Jesus Team Hungary Evangelizációs misszió vezetőjének megtérésének története:

Egészen kiskoromtól kezdve félelemben nőttem fel, féltem még egyedül lenni/otthon maradni is, mire nagyobb lettem depresszióba is estem, a szívem össze volt törve, és a legrosszabb, hogy ezt nem mindig vallottam be magamnak se. Próbáltam takargatni, erősnek mutatni magam, de belül mélyen össze voltam törve.

Kerestem a helyemet a világban, kerestem a boldogságomat, kerestem azt, hogyan tudnék beteljesedni – kerestem a munkában, a pénzben, a barátnőimben, a haverjaimban, osztálytársakban… mindhiába, nem sikerült megtalálnom. Néha ittam, cigiztem és buliztam, de akármit csináltam – amikor mélyen magamba néztem, nem tudtam azt mondani, hogy boldog vagyok, mindig volt a szívem mélyén egy űr. Emlékszem, kiskoromtól kezdve folyamatosan különbnek tartottam magam a többi gyereknél.

Nem igazán tudtam beilleszkedni, de ha be is tudtam, akkor sem tartott sokáig, nem éreztem magam teljesen oda valónak, akármilyen társaságban is voltam.

Igen, a szívem mélyén volt egy űr. Tele voltam lelki sebekkel, fájdalmakkal, mindig kisebbnek, kevesebbnek éreztem magam a többieknél. Próbáltam ‘jót’ cselekedni, hogy akkor majd hátha megváltozik valami, de nem változott semmi. Nem kaptam meg azt a szeretetet, amire szükségem volt.

17 éves koromban viszont elkezdtek mesélni nekem Istenről. Akkoriban nem igazán hittem benne, mivel nem hívő családban nőttem fel, de érdekelt ez a dolog, ezért én többet kérdeztem – és még többet beszéltek nekem Istenről.

Egy folyamat után Isten megmutatta magát nekem. Megmutatta, hogy először is Ő teremtett engem meg, Ő szeret engem, és hogy csak az Ő szeretete képes arra, hogy betöltse a szívem mélyén lévő űrt.

17 éves koromban elfogadtam Jézust, most már 21 éves vagyok, és az életem teljes mértékben megváltozott. Lettek igazi barátaim, akikben megbízhatok, a családom – akik nem hittek Istenben, elkezdtek hitre jutni, annak hatására, ahogy látták megváltozni az életemet. Elkezdtek történni a természetfölötti dolgok az életemben, elkezdtem csodákat látni, ahogy meggyógyulnak a betegek, miután imádkozunk értük Jézus nevében. De a legfontosabb: egyre több szeretetet tapasztaltam, FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETET, ami egyedül Istentől jöhet, mert Ő a Mennyei Apukánk. A szívemben lévő sebeket és űrt Isten szeretete begyógyította és betöltötte teljes mértékben. A félelmeim egyre inkább eltűntek, és szeretet jött a helyére.

JÉZUS KRISZTUS felül múlta minden várakozásomat, teljesen új életet adott nekem.

Tudom, hogy teljes vagyok, hogy mindenem megvan, és tudom, ha bármilyen körülmény is jönne az életembe – NEM FÉLEK, mert örök életem van, és legrosszabb esetben is nyerek, mert megyek a mennybe.