Egy bevásárlóközpontban láttam ezt a plakátot, ami egy ismert műszaki áruház felé invitálja a vásárlókat.

Még jó útra térhetsz

Nekem azonban ez jutott róla eszembe:

Isten annyira szereti az embereket – köztük téged is, kedves olvasó – hogy még mindig vár rájuk. Még mindig ad esélyt arra, hogy Őt válasszák, és a Mennybe vezető útra térjenek, ne pedig a Pokol felé.

 

Tudom, furcsán hangzik, pár éve még én is azt hittem, hogy ez csak mese… de aztán találkoztam az élő Istennel, és Ő meggyőzött az IGAZSÁGRÓL. Létezik a Pokol, létezik a Menny, és egy nap minden embernek – köztük neked is, kedves olvasó – meg kell állnia Isten előtt, hogy kiderüljön merre tovább az öröklétben. Isten szent, nem tud a bűnnel közösséget vállalni, ráadásul igazságos is, a bűnnek nála következménye van: a halál.

 

A jó hír az, hogy ezzel Isten nem fenyegetni, ijesztgetni akarja az embereket, hanem ráébreszteni őket az igazságra. Elkészítette a tökéletes megoldást, hogy mindenkinek – azaz neked is, kedves olvasó – elérhetővé váljon a Mennyország. Elküldte az egyszülött fiát, Jézus Krisztust, aki bűn nélkül tudott élni itt a földön, ezért áldozhatta fel magát minden ember – beleértve téged is, kedves olvasó – bűnéért váltságul. Vagyis felvállalta a bűnösöket megillető halálbüntetést. Bárki – beleértve téged is, kedves olvasó –, aki ezt el tudja hinni, fogadni, fel lesz mentve, Isten gyermekévé válik, tehát ugyanott fog lakni az örökkévalóságban, mint mennyei Édesapja.