Hányszor akartál már sms-t írni Istennek?

Egyszer? Kétszer?

Hát én jó sokszor.

Többnyire csak annyit, hogy miért, aztán később már elég lett volna egy laza – „hol vagy, Uram?”

És Isten pár karakterben bátorítana, hogy  „itt vagyok, fiam, fogom a kezed. Nem hagyom, hogy eless”.

De ez a dolog a hittel.

Hinni kell hozzá.

Képzeld – Isten szeret. És Ő tényleg mindig ott van. És ezt nem kell százszor elmondania, mert már kijelentette, csak emlékezz, ahányszor elbizonytalanodsz, annyi legyen előtted: hogy mit mondott Isten Mózesnek, mikor nem tudta, kicsoda ő : „Én veled leszek”.

Ez az identitásod. Te nem az a lány vagy, aki hajnalig álmodik arról, hogy valaki más legyen. Te nem az vagy, akinek addig kell innia, hogy ne érezzen másnap. Te nem az vagy, akinek apád gondol. Te nem az vagy, akinek mások mondanak. Te nem vagy elfelejtve, nem az utolsó vagy, akit épphogy beválasztottak a csapatba. Te nem az vagy, aki megfutamodott abban a helyzetben. Te nem az vagy, aki bűnt követett el. Te nem az vagy, aki éjszakákon Istent káromoltad. Te nem vagy vesztes, nem vagy csődtömeg. Bármit is gondol rólad az a nő éppen, aki csak akkor lát, amikor a füvet nyírod. Te nem az vagy, akire nem jó az S-es ruha. Te nem az vagy, akit mérlegre állítanak. Te nem egy mérhető bábu vagy, akit paraméterek és táblázatok alapján értékelnek. Te nem egy árucikk vagy a húspiacon. Te nem az vagy, amit az a srác mondott rólad, amikor nemet mondtál. Te nem vagy egyenlő a világgal. Te nem vagy elveszett, nem vagy árva, nem vagy nyakig benne a világ mocskában.

Elmondom mi vagy. Te érték vagy. Tudod, ki mondta ezt rólad? Isten, a te mennyei Atyád. És képzeld, megtalált is vagy. És megváltott. És szeretett és áldott. És tökéletesre alkotott és céllal létező és nem célt tévesztő. Te vagy az élet sója, te vagy a fény. Neked Jézus Krisztusban helyed van, egy szék vár Rád a mennyben! És én sosem fogom szégyellni, és másoknak el akarom mondani, tetőkről akarom kiabálni, hogy Jézus Krisztus az én megváltó királyom! Mert inkább vess meg te, de legyen Jézus büszke rám a mennyben. Mert csak Ő számít, érted? Ő általa és Ő vele. Vele kezdtük, és vele végezzük. Ő a tökély, a tisztaság maga, Ő volt a bűntelen bárány, és eljött teérted, mert SZERET. Felfogod, hogy amikor dicséred, az angyalok kórusa elképed, hogy Uram, kicsoda az ember, hogy figyelsz rá? Mikor otthon hamisan, bár de hittel áldod, Ő otthagy egy Mennyei Kórust, hogy gyönyörködjön Benned.

Ilyen az én Istenem. Hűséges. Nem ír sms-t minden reggel, és nem fog felhívni mielőtt hülyeséget csinálnál. De az én Istenem jó.

Te mit írnál Istennek most? Én csak azt, hogy köszönöm.